Healsens - Discover your health risks, get insights for longevity | Product Hunt
VitalityCheck: 21 Biomarkers & Biologische Leeftijd Kit·
€169 -

Dit pakket bevat 21 biologische markers die essentieel zijn voor het behoud van uw goede gezondheid + een pakket voor het berekenen van uw biologische leeftijd.

Order with Healsens App
Get the Healsens app

Choose either App Store or the Google Play, then scan the displayed QR code with your phone.

App Store
Google Play

Wat Is Healsens?

Healsens is een geavanceerde mobiele gezondheidsapplicatie die het gezondheidslandschap aan het revolutioneren is. Maar wat is Healsens precies en hoe transformeert het onze benadering van welzijn? In wezen is Healsens een uitgebreid gezondheidsmanagementplatform – een innovatieve oplossing gericht op het empoweren van individuen om de controle over hun gezondheidsreis te nemen. Deze geavanceerde applicatie combineert technologie en gezondheidszorg, waardoor het bewustzijn van mogelijke medische aandoeningen wordt vergroot en preventieve programma’s worden ingezet om vertraagde ziekteopsporing te voorkomen. Dit wordt bereikt door gepersonaliseerde gezondheidscheck-upplannen die medische dossiers, gezondheidsrisicocalculators en levensstijlvragenlijsten integreren. Dus, wat is Healsens, vraag je je misschien af? Het is de baanbrekende brug tussen technologie en proactieve gezondheidszorg, die herdefinieert hoe individuen omgaan met hun gezondheid.

Slimme Gezondheidstracker App

De slimme gezondheidstracker app van Healsens staat aan de voorhoede van de moderne geneeskunde en streeft naar meer personalisatie, waarbij professionals worden uitgerust met tools om leeftijdsgebonden gezondheidsrisico’s te beoordelen. Het begrijpen van deze risico’s en de actiestappen voor beperking ervan zijn cruciaal voor patiënten en kunnen mogelijk de levensduur verlengen.

Deze verschuiving naar gepersonaliseerde zorg wordt ondersteund door een toenemend aantal medische organisaties. Zij ontwikkelen risicocalculators die nodige screenings kunnen selecteren op basis van risicofactoren van patiënten, wat resulteert in een betere beoordeling van individuele kenmerken. Ondanks hun hoge prognostische waarde ontlopen patiënten vaak de toegang tot deze tools. Healsens pakt niet alleen dit toegankelijkheidsprobleem aan, maar benadrukt ook, bij het verkennen van ‘wat is Healsens,’ het belang van zowel een gezondheidsscreeningsplan als een gezondheidsrisicocalculator.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Healsens

Persoonlijk Gezondheidsscreeningsplan

Laten we eens bekijken hoe de Healsens gezondheidstracker app functioneert! Het begrijpen van iemands gezondheid begint met patiëntgegevens, waardoor verschillende berekeningen mogelijk zijn. Deze gegevens moeten rekening houden met geslacht en leeftijd, aangezien de risico’s voor een 20-jarige aanzienlijk verschillen van die van een 50-jarige. Leeftijd bepaalt cruciale gegevens. Maar dat is niet alles! Naast leeftijd speelt de huidige lichamelijke toestand een vitale rol. Het is essentieel om factoren zoals de ophoping van vet rond de taille, ochtend- en post-stress bloeddruk, algeheel welzijn, slapeloosheid of paniekaanvallen, en rookgewoonten bij te houden. Deze factoren dragen bij aan een persoonlijk profiel dat helpt bij het beoordelen van gezondheidsrisico’s die voortkomen uit de levensstijl. Sommige factoren zijn veranderbaar (aanpasbaar), terwijl andere, zoals leeftijd, niet beïnvloedbaar zijn (niet-aanpasbaar).

Healsens raadt aan om deze gegevens bij te houden via verschillende secties binnen de applicatie. Gebruikers kunnen hun lichaamssamenstelling monitoren in één sectie, terwijl symptomen zoals slapeloosheid of verschillende soorten pijn worden bijgehouden in de sectie ‘Hoe voelt u zich’. Echter, de meest significante indicatoren zullen worden opgenomen in uw persoonlijk gezondheidsscreeningsplan binnen Healsens.

Het initiële gezondheidsscreeningsplan wordt geformuleerd op basis van leeftijd en geslacht, waarbij evaluaties van fysiek welzijn (zoals gewicht, taille-lengte verhouding, enz.), bloedtests, medische onderzoeken en specifieke vragenlijsten met betrekking tot angst en beoordeling van de geestelijke gezondheid worden meegenomen. Deze tests zijn cruciaal om iemands gezondheid te beoordelen. Healsens begeleidt elke gezondheidsscreening door de doelstelling van de screening te bewaken, de gebruiker te informeren over het belang van de screening en de resultaten (bereik van meetwaarden in de app) te helpen interpreteren om gezondheidsrisico’s te vermijden.

U kunt beginnen met het invullen van gegevens die u thuis kunt meten (zoals gewicht, lengte, taille- en heupomvang), en ook bloedonderzoeken laten doen in een laboratorium of ziekenhuis. Healsens biedt de mogelijkheid om bloedonderzoeken te laten uitvoeren via onze partnerlaboratoria dicht bij huis, zonder verwijzing van een arts en zonder wachttijden. Op deze manier kunt u direct uitgebreide gegevens over uw gezondheidstoestand verkrijgen.

Waarom zijn persoonlijke gezondheidsscreenings cruciaal? Het proactief monitoren van de gezondheid via zo’n app omvat risicoanalyse, het identificeren van kwetsbaarheden en het suggereren van interventies voordat problemen zich voordoen. Vroegtijdige detectie via screenings helpt om ziekten in hun beginfase te identificeren, wat tijdige interventie en behandeling mogelijk maakt – een doel voor het behoud van een goede gezondheid. Risicobeoordeling helpt om het probleem zelfs nog eerder op te sporen en interventies te starten voordat de ziekte zich ontwikkelt.

Naarmate mensen ouder worden, ervaren ze vaak chronische aandoeningen zoals diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten, obesitas en bepaalde vormen van kanker. Daarom zijn screenings voornamelijk gericht op deze ziekten. Bovendien worden sommige screenings alleen aanbevolen voor mensen in hoogrisicogebieden. Daarom is een risicobeoordeling van de patiënt nodig voordat screening wordt aangeboden, waarbij onderzoeken alleen worden aanbevolen voor hoogrisicogevallen. Deze aanpak bespaart niet alleen geld, maar voorkomt ook onnodige medische interventies. Deze aanpak garandeert echter niet de detectie van alle ziekten, vooral niet van zeldzame ziekten. Medische organisaties raden screenings aan waar vroegtijdige detectie en behandeling gunstig zijn.

Laten we ten slotte deze aanpak illustreren. Het risico op dikkedarmkanker neemt toe met de leeftijd, waardoor screenings vanaf 50 jaar worden aanbevolen, hoewel hoogrisico-individuen eerder screenings moeten ondergaan voor tijdige behandeling. Een vergelijkbaar principe geldt voor andere aandoeningen. Zo worden vrouwen met een hoog risico op borstkanker geadviseerd om BRCA1/BRCA2 genetische mutaties te bestuderen, en een specifieke calculator helpt rokers bij het beoordelen van de noodzaak van longkankerscreening.

Gezondheidsrisicobeoordeling

We hebben het belang van risicobeoordeling bij het behoud van de gezondheid benadrukt en de cruciale rol van Healsens bij het evalueren van mogelijke risico’s geïllustreerd. Maar hoe betrouwbaar is deze beoordeling? Healsens maakt gebruik van zowel klinische calculators als die gevalideerd zijn in gerandomiseerde gecontroleerde dubbelblinde studies, waarbij hun hoge prognostische waarde wordt getoond. De klinische calculators weerspiegelen bekende nauwkeurigheden, vergemakkelijken gestroomlijnde communicatie tussen artsen en patiënten en waarborgen afstemming over gezondheidszorgen. Deze calculators zijn betrouwbaar en goed bekend in de medische gemeenschap. We zullen eerst bekijken hoe ze werken.

Deze calculators worden aanbevolen voor klinische medische praktijk en helpen bij het bepalen van de waarschijnlijkheid om specifieke aandoeningen te ontwikkelen. Hun hoge nauwkeurigheid maakt hun resultaten betrouwbaar en dient als uitgangspunt voor het starten van de behandeling. Bijvoorbeeld, volgens de nieuwste aanbevelingen, volstaat het vaststellen van het risico om de behandeling voor hart- en vaatziekten te starten. Dit betekent dat als een patiënt in de hoogrisicocategorie valt op basis van de beoordeling, de behandeling kan worden gestart. Bovendien bevestigt onderzoek dat aanvullende, meer gedetailleerde hartonderzoeken mogelijk geen extra voordelen bieden.

Terwijl risicobeoordeling voor hart- en vaatziekten wijdverspreid is, krijgt de beoordeling van biologische leeftijd minder aandacht. Deze calculator wordt niet gebruikt in klinische praktijk, ondanks studies die zijn superieure voorspellende vermogen voor ziekterisico bevestigen in vergelijking met de werkelijke leeftijd. Bij Healsens gebruiken we een calculator die bekend staat als de gouden standaard van biologische leeftijdsberekeningen. Deze calculator is ook handig omdat hij gebruikmaakt van direct beschikbare en goedkope laboratoriumtests die toegankelijk zijn voor de meerderheid. Het is ook effectief voor aanpassingen in de levensstijl en het evalueren van hun doeltreffendheid. We hebben een apart artikel gewijd aan dit onderwerp.

Helaas is er geen enkele calculator die het algehele gezondheidsniveau van ons lichaam kan bepalen. Bij Healsens selecteren we een reeks calculators om beste praktijken en aanbevelingen op te nemen, waarbij we de belangrijkste leeftijdsgerelateerde ziekten behandelen. Daarom biedt Healsens naast op analyse gebaseerde calculators ook instrumenten aan die uw lichaamsstructuur, slijtage door stress en meer beoordelen.

Maar al deze berekeningen zullen niet nuttig zijn, tenzij je bereid bent veranderingen in je leven aan te brengen. Positieve veranderingen, zelfs kleine veranderingen soms, kunnen aanzienlijke resultaten opleveren, niet alleen in berekeningen, maar ook in je welzijn. Veel van onze gebruikers zijn erin geslaagd om gewicht te verliezen, langdurige problemen aan te pakken en zich energieker te voelen. Deze veranderingen dienen als de sterkste ondersteuning op weg naar gezondheid.

Volg ons op Facebook|| Instagram || Telegram || Youtube

Wat is Healsens in Vragen en Antwoorden

We hebben meerdere artikelen gewijd aan de gedetailleerde kenmerken van Healsens, en nu hebben we antwoorden voorbereid op veelgestelde vragen over Healsens. Dit helpt om samen te vatten hoe de Healsens gezondheidstracker app individuen helpt bij het beheren van hun gezondheid.

Wat is essentieel voor het behoud van levenslange gezondheid?

Om levenslange gezondheid te behouden, is het cruciaal om persoonlijke risicofactoren voor verschillende aandoeningen te begrijpen. Even belangrijk is het vermogen om deze risico’s te beperken. Het belangrijkste is echter de bereidheid om aan deze factoren te werken!

Waarom is het creëren van een gepersonaliseerde lijst van screeningsonderzoeken een complexe taak die de inspanningen van meerdere specialisten vereist?

Net zoals je een cardioloog raadpleegt voor hartproblemen of een maag-darm-specialist voor maagklachten, moeten specialisten de behoefte aan screenings in hun respectievelijke vakgebieden identificeren en de voordelen en risico’s van vroegtijdige detectie begrijpen. Het evalueren van wanneer risico’s significant worden en wanneer gepersonaliseerde risicobeoordeling nodig is, is cruciaal. Het beoordelen van de gevoeligheid van laboratoriumtests speelt ook een belangrijke rol. Verschillende medische organisaties, zoals de Preventive Task Force, verzamelen en publiceren deze informatie.

Bekijk deze lijst zorgvuldig, die te zien is op de screenshot aan de rechterkant. Dit is de app van het U.S. Preventive Services Task Force; hij is nog niet helemaal klaar voor gebruik. Sorteer alsjeblieft de lijst op de A&B-categorie. Het gebruik ervan is niet erg handig, aangezien elke screeningrichtlijn meer is opgesteld voor medisch personeel dan voor hun patiënten. Voor patiënten is het handiger om oplossingen zoals Healsens te gebruiken, die aanbevelingen bundelt en deze presenteert als een eenvoudige lijst met aanbevolen tests voor een specifieke persoon. Bovendien verzamelt Healsens aanbevelingen van vele gerenommeerde organisaties, zoals het American Society of Clinical Oncology (ASCO), de U.S. Preventive Services Task Force, de American Academy of Family Physicians (samenvatting van beleidsaanbevelingen), de Centers for Disease Control and Prevention, the American College of Physicians, and the Cancer Society, onder anderen.

Wat is de verbinding tussen gezondheidsrisico’s en de noodzaak om ze te evalueren en zich ervan bewust te zijn?

Relatie tussen Gezondheidsrisico’s en het Belang van Evaluatie en Bewustzijn Het begrijpen van risico’s en prompt ingrijpen helpt bij het voorkomen van ziekten voordat ze zich manifesteren, terwijl u al met de aandoening en de behandeling ervan bezig bent tegen de tijd dat de resultaten verschijnen. Daarom is het in sommige gevallen gepast om behandeling te starten bij een hoog risico (zoals bij hart- en vaatziekten), in plaats van te wachten op bevestiging via echografieën en cardiogrammen.

Welke voordelen kunnen metingen van fysieke kenmerken zoals taille- en heupomvang, samen met andere lichaamsparameters, bieden?

Het meten van fysieke kenmerken zoals tailleomvang en anderen is net zo belangrijk als laboratoriumtests. Bijvoorbeeld, vetophopingen rond de taille kunnen net zozeer de gezondheid beïnvloeden als een hoog cholesterolgehalte. Op dezelfde manier kan een hoge rusthartslag cardiovasculaire risico’s aangeven.

Ik gebruik een gezondheidstracker-app die verschillende pakketten met bloedonderzoeken aanbiedt. Is dat goed?

Uw lichaam functioneert als een complex systeem waarbij interacties tussen organen en systemen kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, chronische stress kan een reeks problemen veroorzaken, van slapeloosheid tot gastro-intestinale problemen. Verhoogde insulinespiegels kunnen het hormonale systeem beïnvloeden, en een vrouw met gynaecologische problemen kan het probleem terugleiden naar het endocriene systeem. Alleen een testpakket selecteren om de functie van een bepaald orgaan te onderzoeken, kan soms tekortschieten.

Voor specifieke klachten is het raadplegen van de relevante specialist het meest redelijk. Dit betekent echter niet dat het ondergaan van screeningsonderzoeken onbelangrijk is. Ze kunnen helpen bij het detecteren van vroege tekenen van potentiële problemen, zelfs als ze geen expliciete symptomen vertonen of binnen de expertise van een specifieke specialist vallen. Dit helpt bij het voorkomen of tijdig identificeren van ziekten die mogelijk voortkomen uit een ander lichaamssysteem.

De onderlinge verbondenheid tussen verschillende lichaamsdelen benadrukt dus het belang van een allesomvattende benadering van gezondheid, waarbij zowel het zoeken naar professioneel advies voor specifieke zorgen als het ondergaan van regelmatige screenings voor een algehele gezondheidsbeoordeling van belang zijn.

Als u geïnteresseerd bent in het controleren van uw algehele gezondheid, kunt u eenvoudig een bloedtestkit aanschaffen bij Healsens. Healsens biedt een persoonlijk screeningsplan aan, dat echter ook een beoordeling van de algehele gezondheid omvat, op basis waarvan het bloedtestpakket “VitalityCheck: 21 Biomarkers & Biologische Leeftijd Kit” is samengesteld.

  1. Download de Healsens-app vanuit de Google Play Store of de App Store, afhankelijk van uw apparaat.
  2. Voltooi het registratieproces in de app.
  3. Start uw onderzoeksplan en bekijk het.
  4. Kies “Toevoegen aan winkelwagen” en ga verder met het bestelproces.

» Ontdek hoe u uw gezondheid kunt controleren en verbeteren met het preventieve check-up plan van Healsens.

Opmerking


Als u uw algehele gezondheid wilt beoordelen maar niet in Nederland verblijft of een ander laboratorium heeft gekozen, kan Healsens uw bloedtestresultaten niet uploaden. Desondanks kunt u de vereiste tests uitvoeren bij elk laboratorium in uw land en de verkregen resultaten handmatig in de applicatie invoeren. Healsens biedt u bovendien extra mogelijkheden om uw bloedtestresultaten op natuurlijke wijze te normaliseren. Bovendien krijgt u volledige toegang om uw gezondheidsrisicobeoordeling te onderzoeken op basis van de verstrekte gegevens.

Unlock your health insights with our smart data analysis – the Free Health Tracker app, your reliable medical record!

Drastically reduce the time to detect chronic diseases & inspire healthy habitsVERDER LEZEN
BRON:

Get the Healsens app

Choose either App Store or the Google Play, then scan the displayed QR code with your phone.