Healsens - Discover your health risks, get insights for longevity | Product Hunt
Healsens Allostatic Load-pakket met de essentiële burn-out test·
€ 132,-

Bestel eenvoudig met de Healsens-app! Bekijk uw resultaten direct in de app, uitgevoerd door onze partnerlaboratoria

Order with Healsens App
Get the Healsens app

Choose either App Store or the Google Play, then scan the displayed QR code with your phone.

App Store
Google Play

Hoe Burn-Out Te Voorkomen: Allostatische Belasting En Burn-Out Test

how to prevent job burnout

Wist u dat het waarborgen van uw welzijn tegen burn-out op het werk eenvoudig kan zijn met behulp van de Allostatic Load Calculator (ALI)? In de hedendaagse snel veranderende werkomgeving is chronische stress een alomtegenwoordig probleem geworden, met een tol op onze fysieke en mentale gezondheid. De ALI stelt individuen in staat om de impact van stress op hun lichaam te beoordelen door de ingewikkelde interactie tussen ontstekings-, neuro-endocriene en metabole systemen te bestuderen. In de kern verwijst allostatische belasting naar de fysiologische gevolgen van chronische blootstelling aan fluctuerende of verhoogde neurale of neuro-endocriene reacties, voornamelijk veroorzaakt door stress. Simpel gezegd, het is de slijtage van ons lichaam als gevolg van chronische stress. Ontdek effectieve strategieën over hoe burn-out op het werk te voorkomen door de beoordeling van allostatische belasting, met waardevolle inzichten in het behouden van een gezonde balans tussen werk en privé en het bevorderen van veerkracht tegen de schadelijke effecten van chronische stress, inclusief de cruciale rol van de burn-out test.

Voordat we ingaan op hoe de allostatic load calculator werkt, is het essentieel om het bredere concept van ‘allostasis’ te begrijpen. In tegenstelling tot ‘homeostase’, dat streeft naar het handhaven van interne stabiliteit, heeft allostase betrekking op het proces waarbij het lichaam zich aanpast aan stressoren door nieuwe normen vast te stellen. Het is essentieel voor het lichaam te reageren op stress ten koste van zijn natuurlijke normen; of het nu gaat om een naderende deadline op het werk of een schrikreactie.

Dit artikel is voor het laatst beoordeeld door Svetlana Baloban, Healsens, op 8 december 2023. Dit artikel is voor het laatst gewijzigd op 7 december 2023.

Pakket van laboratoriumtests, inclusief de cruciale burn-out test, om uw allostatische belasting te berekenen:

 • Cortisol Bloedtest
 • Dehydroepiandrosteron Sulfaat (DHEA-s)
 • hs-C-reactive Protein (CRP)
 • Triglyceriden (TG)
 • Schildklier Stimulerend Hormoon (TSH)
 • Hemoglobine A1c (HbA1c)
 • Albumine
 • Cholesterol (totaal)

Bovendien biedt Healsens de mogelijkheid van bloedonderzoek zonder verwijzing van een huisarts.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Voor wie is deze Burn-out Test bedoeld?

Als u betrokken bent bij een stressvolle baan of langdurige persoonlijke uitdagingen doorgaat zonder verlichting, kan dit leiden tot chronische allostatische belasting. Wanneer deze belasting jarenlang aanhoudt, kunnen we spreken van het cumulatieve effect van allostatische belasting. Het zou niet overdreven zijn om te zeggen dat mensen met een hoge allostatische belasting vaak een groter risico lopen op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder:

 • Cardiovasculaire ziekten.
 • Beperkte cognitieve functies.
 • Spijsverteringsproblemen.
 • Slaapstoornissen.
 • Geestelijke gezondheidsstoornissen, waaronder depressie en angst.

Hoewel stress onvermijdelijk is in het leven, hoeft de impact ervan op ons lichaam dat niet te zijn. Net zoals het begrijpen van uw biologische leeftijd lifestyle-veranderingen kan informeren om gezondheidsrisico’s te verminderen, kan het begrijpen van uw allostatische belasting leiden tot interventies om burn-out op het werk te voorkomen en de bijbehorende uitdagingen van stress thuis aan te pakken.

Deze holistische benadering richt zich niet alleen op stressfactoren op het werk, maar ook op die in het persoonlijke leven, en zorgt zo voor een alomvattende strategie om de algehele gezondheid te behouden. Terwijl we de betekenis van de Allostatic Load Calculator onderzoeken, kunnen we de proactieve benadering ervan waarderen om burn-out op het werk en andere chronische stress te verminderen, met behoud van langetermijnwelzijn.

Volg ons op Facebook|| Instagram || Telegram || Youtube


Bestudeer uw allostatische belasting om te begrijpen hoe u burn-out op het werk kunt voorkomen.

Allostatische belasting kan niet rechtstreeks worden waargenomen omdat het een latent en niet waarneembaar kenmerk is, maar het is mogelijk om het te schatten door gegevens uit een aantal geschikte klinische biomarkers samen te vatten. De belangrijkste reden hiervoor is dat het waardevolle informatie biedt over uw algehele gezondheidstoestand en u kan helpen gebieden voor verbetering te identificeren. Door een bloedtest voor allostatische belasting te ondergaan, krijgt u een alomvattend inzicht in de cumulatieve impact van stress op de fysiologische systemen van uw lichaam. Dit maakt niet alleen vroege detectie van potentiële gezondheidsrisico’s mogelijk, maar geeft u ook de kennis om proactief uw welzijn te beheren en te optimaliseren.

In de zoektocht naar het voorkomen van burn-out op het werk zijn thuismetingen even essentieel als bloedtestresultaten. Het beoordelen van de lichaamssamenstelling met een meetlint thuis speelt een cruciale rol bij het begrijpen van uw allostatische belasting. Het monitoren van veranderingen in uw lichaamssamenstelling biedt een toegankelijke en praktische methode om de fysieke effecten van stress te volgen. Van cardiovasculaire gezondheid tot cognitieve functie, en nu lichaamssamenstelling, de resultaten van deze beoordelingen bieden gezamenlijk een routekaart voor gerichte interventies, waardoor u wordt geleid naar een gezondere en veerkrachtigere levensstijl.

Bloedonderzoek Zonder Verwijzing van een Huisarts Bestellen in Nederland

 1. Download de Healsens-app vanuit de Google Play Store of de App Store, afhankelijk van uw apparaat.
 2. Voltooi het registratieproces in de app.
 3. Ga naar de pagina “Risico’s” via het onderste menu van de applicatie.
 4. Tik op de test die je nodig hebt – “Allostatische Belasting Index (ALI)
 5. Tik op de knop “Toevoegen aan winkelwagen” binnen de testpagina en ga verder met het bestelproces.

Proces van het afnemen van bloedtests bij:

*Voor inwoners van andere landen: Als u uw allostatische belasting wilt beoordelen, maar geen inwoner bent van Nederland, kan Healsens geen bloedtesten voor u regelen. U kunt echter de benodigde tests laten uitvoeren bij elk ander laboratorium in uw land en de verkregen resultaten invoeren in de applicatie.

Unlock your health insights with our smart data analysis – the Free Health Tracker app, your reliable medical record!

Drastically reduce the time to detect chronic diseases & inspire healthy habitsVERDER LEZEN
BRON:

Get the Healsens app

Choose either App Store or the Google Play, then scan the displayed QR code with your phone.