Healsens - Discover your health risks, get insights for longevity | Product Hunt

U kunt uw Biologische leeftijd berekenen door middel van een eenvoudige bloedtest. Terwijl uw chronologische leeftijd gebaseerd is op je geboortedatum, meet een biologische leeftijd bloedtest verschillende biomarkers om te bepalen hoe goed uw lichaam veroudert. Door deze test te doen, kunt u waardevolle inzichten krijgen in uw algehele gezondheid en gebieden identificeren waar u misschien levensstijlveranderingen moet aanbrengen om uw biologische leeftijd te verbeteren.

Dus waarom zou u zich druk maken om je biologische leeftijd? Nou, onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een hogere biologische leeftijd dan hun chronologische leeftijd een groter risico lopen op ouderdomsziekten zoals hartziekte, Alzheimer en kanker. Maar het goede nieuws is dat u stappen kunt zetten om uw biologische leeftijd te verlagen en uw risico op deze ziekten te verminderen.

Pakket van laboratoriumtests om biologische leeftijd te berekenen:

  • Albumine Blood Test
  • Creatinine Bloedtest
  • Nuchtere plasmaglucose (FPG, Glucose Bloedtest, Nuchtere bloedglucosetest, FBG)
  • High-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) Bloedtest
  • Witte bloedcellen (WBC)
  • Mean Corpuscular Volume (MCV)
  • Lymfocyten, % (LYMP%)
  • Red Cell Distribution Width, % (RDW)
  • Alkaline Phosphatase Bloedtest (ALP)

Healsens pakket voor het berekenen van biologische leeftijd

GERELATEERDE ARTIKELEN

Voor wie is dit product bedoeld?

Biologische leeftijd is een maat voor de gezondheid en fysieke conditie van een individu die verder gaat dan hun chronologische leeftijd. Terwijl we allemaal ouder worden, kan het tempo en de manier van veroudering aanzienlijk verschillen tussen individuen, gebaseerd op levensstijlgewoonten, genetica en andere factoren. Het meten van de biologische leeftijd kan individuen helpen begrijpen hoe hun lichaam veroudert en gebieden identificeren voor verbetering van hun gezondheidsgewoonten. Een hulpmiddel om de biologische leeftijd te meten, is de Phenotypic Age calculator van Levine, die een combinatie van biologische markers gebruikt om de leeftijd van een individu op cellulair niveau te schatten.

Dus, voor wie is dit product? In het kort, iedereen die geïnteresseerd is in hun gezondheid en een proactieve benadering van veroudering wil nemen. Individuen die hun gezondheid en levensduur willen optimaliseren, kunnen profiteren van het gebruik van Levine’s Phenotypic Age calculator. Dit hulpmiddel kan met name nuttig zijn voor personen die een hoger risico lopen op ouderdomsziekten, zoals hartziekten of kanker, of die een familiegeschiedenis van dergelijke aandoeningen hebben.

Bovendien kunnen personen die significante veranderingen hebben doorgemaakt in hun levensstijl of gezondheidstoestand ook profiteren van het meten van hun biologische leeftijd. Bijvoorbeeld, als iemand onlangs is gestopt met roken, regelmatig is gaan sporten of significante veranderingen heeft aangebracht in hun dieet, kan het meten van hun biologische leeftijd een objectieve maat zijn van de impact van deze veranderingen op hun gezondheid. Daarom kan Biologische leeftijd berekenen handig zijn voor een breed scala aan individuen.

Ontdek je ware biologische leeftijd met een bloedtest: waarom zou u zich laten testen?

Maar waarom zou u laboratoriumtests aanschaffen om uw biologische leeftijd te berekenen? De belangrijkste reden is dat het waardevolle informatie biedt over uw algehele gezondheidstoestand en kan helpen bij het identificeren van gebieden voor verbetering. Door uw biologische leeftijd te kennen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw gezondheid en levensstijl, zoals het verhogen van lichamelijke activiteit, het verbeteren van uw dieet of het verminderen van stressniveaus.

Bovendien kan het meten van biologische leeftijd u helpen potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen wanneer ze beter beheersbaar zijn. Als iemands biologische leeftijd bijvoorbeeld aanzienlijk hoger is dan zijn chronologische leeftijd, kan dit erop wijzen dat hij een verhoogd risico heeft op ouderdomsziekten zoals hartziekten of cognitieve achteruitgang. Gewapend met deze kennis kun je proactieve stappen ondernemen om het risico te verminderen en uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Tot slot kan het meten van de biologische leeftijd met behulp van de Phenotypic Age-calculator van Levine individuen waardevolle inzichten geven in hun gezondheid en verouderingsproces. Door uw biologische leeftijd te begrijpen, kunt u een proactieve benadering kiezen voor uw gezondheid en weloverwogen beslissingen nemen over je levensstijl. Met deze informatie kunt u uw gezondheid en welzijn optimaliseren en mogelijk uw levensduur verlengen.

Hoe kan ik het product kopen?

Als u geïnteresseerd bent in het berekenen van uw biologische leeftijd met behulp van Levine’s Phenotypic Age-calculator, kunt u eenvoudig een bloedtestkit kopen bij Healsens. Om te beginnen, klikt u op de meegeleverde link en vult u enkele basisgegevens in, zoals uw naam, adres en contactgegevens. Betaling voor de tests kan worden gedaan met een creditcard of betaalpas.

Opmerking

Indien u het “biologische leeftijd” analysepakket via de website bestelt, dient u de analyseresultaten handmatig in de app in te voeren. Omdat de app geen informatie heeft over de persoon die de bestelling heeft geplaatst, is dit noodzakelijk voor een correcte verwerking van de resultaten. Om de resultaten rechtstreeks in de app te ontvangen, installeert u de app, gaat u naar het tabblad “Risico’s”, selecteert u Levine’s fenotypische biologische leeftijd, scrollt u een beetje naar beneden en plaatst u de bestelling rechtstreeks vanuit de app. Wanneer de bestelling vanuit de app is geplaatst, herkent het systeem uw profiel en kunnen de resultaten automatisch worden ontvangen!

Zodra uw bestelling is bevestigd, ontvangt u een bevestigingsmail met instructies over hoe u zich kunt voorbereiden op uw test, inclusief eventuele vastenvereisten indien nodig. Een op maat gemaakte testkit, inclusief testbuizen met barcodes die aan uw onderzoek zijn gekoppeld, wordt naar uw huisadres gestuurd.

In de bevestigingsmail kunt u een nabijgelegen bloedtestcentrum selecteren waar u een bloedmonster kunt laten afnemen. Maak een afspraak en neem uw verwijsbrief, testkit en identiteitsbewijs mee naar het centrum. Professionele medewerkers zullen het bloedmonster afnemen en de testbuizen vullen. Nadat u de test heeft afgenomen en de buisjes naar het laboratorium zijn teruggestuurd, duurt het meestal 1-2 dagen voordat de uitslag beschikbaar is.

Zodra het bloedmonster is genomen en geanalyseerd, ontvangt u een gepersonaliseerd rapport via uw e-mailadres. Als u het “biologische leeftijd” analysepakket via de website heeft besteld, dient u de analyseresultaten handmatig in de app in te voeren. Bij het bestellen van het analysepakket via de mobiele app, worden de resultaten automatisch naar de Healsens-app geüpload!

Al met al kan het kopen van een laboratoriumtest om uw biologische leeftijd te berekenen waardevolle inzichten bieden in uw gezondheid en u helpen weloverwogen beslissingen te nemen over uw levensstijlkeuzes.

Waarom zou u Healsens vertrouwen om uw biologische leeftijd te berekenen?

Healsens streeft ernaar u nauwkeurige en betrouwbare resultaten te bieden waarop u kunt vertrouwen. We werken samen met Medical Laboratories Dr. Stein & Collegae, een zeer gerespecteerd en geaccrediteerd laboratorium in Nederland, om ervoor te zorgen dat uw bloedmonsters met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurigheid worden verwerkt. Lab Stein heeft een uitstekende reputatie binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Met meer dan 20 medisch specialisten (laboratoriumartsen), chemici, biologen, artsen-microbiologie, en 600 medewerkers is het laboratorium een van de drie grootste medische laboratoria in Europa. Ze voeren meer dan 5 miljoen tests per jaar uit.

Bovendien maken we gebruik van Levine’s Phenotypic Age calculator om uw biologische leeftijd te schatten. De biologische leeftijdscalculator die we gebruiken in ons pakket is gebaseerd op de studie “An epigenetic biomarker of aging for lifespan and healthspan” van M. Levine, gepubliceerd in Aging (Albany NY) 10(4) 573-591 (18 april 2018). Deze studie wordt breed erkend en gerespecteerd in de wetenschappelijke gemeenschap.

NHANES IV-validatie: De test is gevalideerd met behulp van gegevens uit de NHANES IV-dataset, een grote en representatieve steekproef van de Amerikaanse bevolking. Deze validatie bevestigt dat de biologische leeftijd die door deze test wordt berekend, een betrouwbare voorspeller is van het risico op morbiditeit en mortaliteit.

Nauwkeurigheid en rekening houden met leeftijdsgerelateerde uitkomsten: De test is getest op nauwkeurigheid in berekeningen met verschillende patiëntencohorten, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijdsgerelateerde uitkomsten. Dit zorgt ervoor dat de biologische leeftijd die ons pakket biedt, betrouwbaar en betekenisvol is bij het beoordelen van de gezondheid en levensduur op epigenetisch niveau.

Beschikbaarheid: Ons laboratoriumtestpakket is kosteneffectief en maakt gebruik van betaalbare laboratoriumtests, waardoor het toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken is.

Als u meer wilt weten over de rekenmachine van Levine, raden we u aan ons artikel “BIOLOGISCHE LEEFTIJD BEREKENEN: WAT IS HET EN WAAROM IS HET BELANGRIJK?” te lezen. Bij Healsens begrijpen we dat niet iedereen zich op zijn gemak voelt bij preventief medisch onderzoek zonder verwijzing van hun huisarts. Daarom werken we samen met onze partners om ervoor te zorgen dat onze tests worden uitgevoerd volgens de hoogste normen van zorg en vertrouwelijkheid.

Unlock your health insights with our smart data analysis – the Free Health Tracker app, your reliable medical record!

Drastically reduce the time to detect chronic diseases & inspire healthy habitsVERDER LEZEN
BRON: